Pidä rakkautes (elokuva)

09.04.2015

Pidä rakkautes -elokuva sai ensi-iltansa Jyväskylän elokuvateatteri Fantasiassa 9.4.2015. Se perustuu Aino Martiskaisen kirjoittamaan ja ohjaamaan samannimiseen näytelmään, jota esitettiin Jyväskylän Kansannäyttämöllä vuosina 2013-2014.

Näytelmänsä on käsikirjoittanut elokuvaksi Martiskainen. Elokuvan on ohjannut, tuottanut, kuvannut ja leikannut Johannes Myllymäki (Olohuonetuotanto). Näyttelijät, roolitus ja muu työryhmä ovat suurimmaksi osaksi samat kuin alkuperäisessä teatteriesityksessä, ja näytelmän ohjaaja on ollut mukana vaikuttamassa myös elokuvan kuvaus- ja leikkausvaiheissa.

Elokuva on tehty jyväskyläläisten teatteriharrastajien voimin ja kuvattu eri puolilla kaupunkia.

Työtapa tekee elokuvasta poikkeuksellisen, sillä työryhmä on saanut työstää Pidä rakkautes -tarinaa näytelmästä elokuvaan saakka. Elokuvan päärooleissa näyttelevät mm. Sina Rosti, Mikko Hintikka, Paavo Kovanen ja Kati Kärkkäinen. Elokuvan kesto on 1h 11min.

Synkkämielinen tyttö. Poika, joka vielä uskoo rakkauteen. Eve kohtaa Jurin, mutta kaupungin yössä ihmiset ovat krokotiileja ja leijonia. Jokin varjo tuntuu kiristävän otettaan Evestä. Jokin, jolle tummanpuhuva muukalainen antaa uhkaavat kasvot.

Pidä rakkautes on tumma draamakomedia romanttisilla sävyillä.