Narttujuttu

30.10.2015

Kantaesitys Jyväskylän Kansannäyttämöllä 30.10.2015. Näyttelijä Kati Outinen valitsi Mikkelin Työväen Näyttämöpäiville 29.1. - 30.1.2016. Uusi tuotanto Tampereella Iris-teatterissa, ensi-ilta 10.9.2016.

Hellu tykkää miehistä ja bileistä eikä tunnu saavan elämästään otetta. Karo on vastuuntuntoinen huolehtija, joka uskoo aitoon rakkauteen ja häpeää Hellun sekoiluja. Kumpi onkaan äiti, kumpi 15-vuotias tytär? Väkivaltainen teko muuttaa kaiken ja pakottaa naiset arvioimaan uudelleen koko elämänsä. Tarinaan sotkeutuvat naisen seksuaalisuuden ristiriitaiset paineet, romanttiset nykyaikaiset miehet, mystiset kuolleet naiset ‒ sekä häpeämätön, leikkaamaton narttukissa. Romantiikka, erotiikka, seksi, niin kovin monimutkaisia ja vaarallisia asioita ihmisten maailmassa.

Jyväskylän Kansannäyttämölla 30.10.2015 ensi-iltansa saava Narttujuttu on traaginen ronski musiikkikomedia, jonka keskiössä on seksuaalinen itsemääräämisoikeus. Esityksen käsikirjoittaa ja ohjaa freelance-toimittaja ja Keskisuomalaisen teatterikriitikko, teatterintekijä Aino Martiskainen (mm. Pidä rakkautes -näytelmä ja -elokuva, Ihmisiksi-näytelmä). Kantaesityksensä saavan näytelmän yhteistyökumppanina toimii raiskauskriisikeskus Tukinainen. "Maailma ei antanu mun olla hellä runotyttö. Niin musta sitten tuli vittumainen narttu."

Käsikirjoitus Aino Martiskainen

Ohjaus Aino Martiskainen

Rooleissa Laura Häkkinen, Vilja Ylimartimo, Mette Seppälä, Mikko Hintikka, Bo-John Gulls, Sina Rosti, Miki Huhtala, Lilli Mustajärvi, Nelli Rantanen, Pinja Haapala ja Sami Valkonen

Deep Purrrr -yhtye Sami Valkonen rummut, Risto A. Paju syntetisaattori, basso ja Ari Järvinen kitarat, basso

Kuorosovitukset Kaisa Halmemies

Laulun ohjaus Anna-Miina Bertlin ja Kaisa Halmemies

Tankotanssi Mustajärvi, Rantanen ja Haapala

Tankotanssikoreografia Vilma Virenius

Tango-opetus Kari Väänänen

Lavastus Katri Heiskanen ja Jussi Niemelä

Puvut, tarpeisto, maskeeraus, kampaukset Anniina Saari ja Pinja Haapala

Valot Jani Pietikäinen ja Jesse Siekkinen

Grafiikan kuvat Risto A. Paju

Graafinen suunnittelu Lilli Mustajärvi

Tuotanto ja valokuvat: Aino Martiskainen

Narttujuttu Mikkelissä 2016

Kuvat: Jere Lauha

Narttujuttu Tampereen Iris-teatterissa

10.9.2016, ohj. Sanni Lehto. Kuvat Antti Räkköläinen.